Ons motief

Nu in aanloop naar de gemeenteverkiezingen is in een groot gedeelte van Nederland de uitbreiding van vliegveld Lelystad een belangrijk punt op de agenda geworden. De gemeentelijke partijen van onze huidige landelijke coalitie kunnen moeilijk achter de huidige plannen staan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de regering op woensdag 21 februari bekent heeft gemaakt dat het met 1 jaar wordt uitgesteld. Met een schadefonds willen we druk uitoefenen om de routes te

  • verhogen
  • verplaatsen
  • geen nachtvluchten.

Helaas is een offshore vliegveld niet goed onderzocht, dit moet voor de toekomst wel als derde vliegveld onderzocht worden.

We kennen allemaal het vele leed in Groningen door de gaswinning, nu is dit bij lange na niet te vergelijken met dit leed. Maar geluidshinder kan ook veel stress opleveren. Maar dat is niet het enige, er zal ook door het laagvliegen schade ontstaan. Onroerend goed zal in waarde dalen, gezondheidsproblemen door extra fijnstof en het verstoren van de rust boven woongebieden en natuurgebied.

Om de schade in beeld te krijgen zodat het een reƫel drukmiddel wordt om de vliegroutes te verhogen. Zodra wij 40.000 handtekeningen hebben kunnen wij dit op de agenda van de tweede kamer zetten.

Wie zijn wij nu

Wij zijn van Evenwicht, een Sociaal Liberale partij die met de komende gemeenteraadsverkiezingen meedoen in Utrecht en Ede.

Participatie door andere politieke partijen of andere belanghebbende partijen

Denk je nu na het lezen van dit, wij willen ons aansluiten bij dit initiatief, neem dan contact met ons op.

Samenwerkende partijen:

Ede en Utrecht